csoki

Niederegger Marzipan-Orange

niederegger orange narancs
Mit is írhatnék? Folytathatnám a gyömbéres verzióval megkezdett ódát, de most lusta vagyok. :P Szóval csak röviden. A csomagolása ugyanolyan (csak ez kívül narancsszínű, mily meglepő), ebben is van kartonlap, még mindig tetszik a kívül arany-belül ezüst sztaniol. A tábla gondolom eredetileg ugyanolyan tükörfényes lehetett, de picit megártott neki a hűtő, így homályfoltos, inkább nem mutatom meg, a másik szebb volt. Ahogy kibontjuk, máris az orrunkba árad a szolid narancsaroma (ah, de szépen fogalmazok ma), pedig még hozzá sem nyúltunk a táblához. Ha törünk belőle, látszanak a kandírozott narancscafatok, de én nem érzem, hogy azoknál koncentrálódna az íz, inkább kellemesen átjárja az egész marcipánt. És ez tőlem nagy szó, mert nem szeretem a narancsot. Gondolom, a jelenség okozója a narancslikőr, szerencsére az alkohol nem érződik. A csoki újra félét, továbbra is kb. egyenrangúak intenzitásban a töltelékkel. Utóbbi ízét pedig továbbra is felesleges lenne megpróbálni elmagyarázni, ezt érezni kell ;P

Amúúúúgy a csomagolásra gyárilag rá van nyomva, hogy 1,95€, ez nem azt jelenti, hogy mindenhol ennyiért kellene adni? :/ Mondjuk az is igaz, hogy azon a táblán, amit először vettem, ez a rész pont le volt tépve a csomagolásról… Na de akkor is. Sehol nem olyan magasak az árak, mint itt… Faszom.

Ár: 990 Ft/100 g
Összetevők: (fél)étcsokoládé (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, emulgeátor: szójalecitin, természetes aroma: vanília), mandula 26%, cukor, narancs 4,8%, invertcukorszirup, narancslikőr 1,2%, természetes aromák, alkohol.

Update 2014. 03. 21.
Jelentősen megváltozott az összetétel, ezt érdemes ideírnom. Az ízt inkább nem hasonlítgatom, mert nem emlékszem, milyen volt a három évvel (olyan régen volt?!?!?!) ezelőtti, a mostani verzióban szerintem a narancshéj dominál, kicsit kesernyés, kicsit rágósak a darabok, a táblát belengi egy kis zselésszaloncukros-kozmetikumos narancsaroma. Jó így is. Jaj, átolvasva a régi tábla jellemzését, azt is fontos hozzátennem, hogy azóta nagyon is megszerettem a narancsot, kicsit túlzottan is…

Ár: 645 Ft/100 g
Összetevők: (fél)étcsokoládé (kakaómassza, cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, emulgeátor: szójalecitin, vaníliakivonat), mandula 26%, cukor, narancshéj 2,7%, glükóz-fruktózszirup, invertcukorszirup, narancslikőr 1,2%, narancs gyümölcspor (maltodextrin, narancs, természetes narancsaroma), alkohol, természetes narancsaroma, narancsolaj, savanyúságot szabályzó anyag: citromsav.

Hozzászólás